Hans Öhrn från Sveriges Fredsråd invigningstalar.


4 juli 2023.
Dagen till ära, USA:s nationaldag, uppmärksammades några av deras brott mot mänskligheten: Irak, Jemen, Venezuela, Julian Assange, Kuba, Korea, osv. Våra politiker och media har skickligt lyckats blanda bort korten och riktat all uppmärksamhet – och allt hat – mot Ryssland, som bara är en av parterna i Ukrainakriget. Alla USA:s skändligheter förtigs och istället ska vi nu krypa allt närmare inpå dem och bli alltmer indragen i alla deras krig och övergrepp. Det är ett vansinne som kan komma att stå oss, en liten nation i Europas utkant, dyrt. Vid dagens möte som hölls på Medborgarplatsen i Stockholm uppmärksammades allt detta i en rad tal som inom kort kommer att publiceras. Tills dess det flygblad som delades ut och mina bilder av talarna! (2023-07-05)


Länk till 4 juliflygbladet (pdf)

Franz Smideks inspelning av talen


Eva Björklund från Svensk Kubanska föreningen. Eva ledde den resa till Kuba som Helene och jag deltog i 2013 och skrev en bok om.


Arne Ruth talade om Julian Assange.Martin Arvén från Svensk Kubanska föreningen.


Ulf Sparrbåge från Nej till Nato.


Sigyn Meder från Iraksolidaritet.


Christer Lundgren från Svensk Kubanska föreninge.Ulf Sandmark från Jemensolidaritet.


Jan Bergsten från Folket i Bild/Kulturfront.


Fredy Ramos från Nätverket Resocal.Martin Löf från Venezuelanätverket.


Anita Persson från 4 julikommittén avslutar mötet med de klassiska (och tyvärr nödvändiga) orden "Vi ses igen om ett år!"