Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


Blött! Och grisdj-vlarna hade återigen bökat sönder runt torpet. Men i skogen stod höstkantarellerna kvar och väntade på oss. Och stensötan är som allra vackrast vid den här tiden på året. -- Nu ett tag med nästa nummer av Facktuellt!
2009-11-01.

Först ett besök vid Roslagsbro kyrka - en av Sveriges stiligaste kyrkor! - där morfar och mormor och alla hembyns gamlingar ligger begravda. I skymningen till Lidingö kyrkogård, vackert och stämningsfullt och minnen från ett senare skede i livet.
2009-10-31.

Idag sektionskonferens hela dagen, med Lars Ohly som inbjuden gäst. Inspirerande!
2009-10-29.

Gula veckan. Den här veckan är lövträden som allra färggrannast i Stockholmsområdet; nästan självlysande i gult och orange och rött. En frostnatt och litet blåst på det så är allt borta och färgerna återställs till grått och barrskogsgrönt. -- Boken vid Stora Skuggan har släppt ut sina frukter. Efter fotosejouren där en tur ut till torpet. Där mötte jag två andra pensionärer, med kassar fyllda med höstkantareller! Fler bilder på hemsidan.
2009-10-27.

Det regnar. Igen! Varit på middag med laget, som belöning för att vi tillsammans stegat iväg ända till Rom. Dessförinnan återigen grälat med cheferna om ståstolarna, otroligt! Sorterade bilder från i våras igår kväll och då dök den här upp. Nu är det bara fem månader kvar, så är de här igen. "Blåsippstricket", som Tranströmer kallar det.
2009-10-23.

Var på besök i Edsviks konsthall i Sollentuna. Det skrivs mycket om Nerdrum & co:s bilder som visas där. Själv tyckte jag att Marian Heyerdahls kvinnliga terracottaarmé, fast förankrad i de nutida krigen, var intressantare. Bör ses! Även Mats Lodéns katedral, trots en litet tråkig placering.
2009-08-18