Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


Söndagsbilden: Torpardrömmen: blommande syrener.
  Såg Wajdas film "Katyn" på TV igår kväll. Den gestaltar ett brott i brottet, ett förfärligt ryskt brott inneslutet i det stora tyska. Tänker efter det på Hasselbladspristagaren Robert Adams ord om konstnärens uppdrag: Vi ska säga sanningen, men i sanningen hitta något ho...ppfullt att förmedla. Ger Wajdas film något hopp? I påannonsen påstår programledaren att Wajda är Polens utan jämförelse störste filmskapare. Jag kan inte den polska filmhistorien – men Kieslowski då ? Med Den röda filmen?! Dock lever Polen! -- Idag utflykt till torpet, i gråvädret.
2010-06-13.


Bilder från morgonpromenaden: Det röda papperet.
  -- Gärna pensionsledighet, men först en rejäl tidning! Arbetet med Facktuellts sommarnummer har påbörjats.
2010-06-12.


Torsdagsbilden: Myshörnan på ABF-husets uteplats, plan 4.
2010-06-10.


En bild ur högen: Solnedgång över tuvullen.
  -- Städdag, på torpet och i lägenheten. Stambytet klart, det sista monterades idag, bara fem veckor försenat. Kanske var inte Line Knutzons "Hantverkarna" så dum i alla fall, även om jag inte gillade den när jag såg den i Göteborg tidigare i vår. Fast mer kanske det påminner ...om "I väntan på Godot", såg den på Stadsteatern häromdagen, en stark uppsättning.
2010-06-09.


Måndagsbilden: Den rödhåriga.
  Fler bilder från Gazamanifestationerna HÄR!
2010-06-07.


Nationaldagen firas på sedvanligt sätt: Exkursion till ett kulturlandskap med det där lilla extra. I år gammelskogsreservatet Exerman-Hersby. I den mest ödsliga skog är de mänskliga spåren de mest fascinerande: här passerade vi kolbottnarna och kojruinen från förförra seklet. På den torra hällmarken där tjädern lämnat ...spillning efter sig från vårens spel -- springer vi ihop med några orienterare! De berättar att de mött vargen här för två veckor sedan, troligen hannen i Rialareviret?! Bilden: En av gammelskogens mest älskliga varelser, ögonpyrolan.Visa mer
2010-06-06.


Det kom många även denna (försommarvackra) kväll och manifesterade stöd för Palestina!
2010_06-04.


I täten gick de som var med på de bordade fartygen!
2010-06-04.


Fler bilder från manifestationerna!

Noterar att SvT:s Aktuelltredaktionen öppnat en filial till israeliska TV. Mattias Gardell får stå till svars för varför besättningen försvarar sig mot statsterrorister som på internationellt vatten försöker kapa ens fartyg. Otroligt!
2010-06-03.


Bilder från torpet: Bladvassen.
2010-06-02.


Noterar med glädje att både LO och SEKO kritiserar Israels senaste övergrepp. Så även bland andra våra kanadensiska postkamrater
  Bilden: Sergels torg den 31 maj 2010.
2010-06-01.


Äldre inlägg