Dagens nyheter från krigen.
Dagens nyheter från krigen börjar med att Ceciia Uddén Intervjuar en irakisk man som satt inspärrad i 16 månader i Abu Ghraib-fängelset i Bagdad. Han torterades av USA-militär, bilderna finns på nätet, ingen rättegång, ingen dom, bara tortyr och sedan släppt. Ingen ursäkt, än mindre någon ersättning för övergreppen. De skyldiga går fria, inte ett enda åtal i Haag. Däremot sitter en av dem som avslöjade USA:s krigsbrott i Irak fängslad sedan många år, Julian Assange, och Wikileaks uppgiftslämnare, Chelsea Manning straffas och förföljs. Hela kriget mot Irak var folkrättsvidrigt, hela vägen. Ingen enda ansvarig politiker eller militär från USA och Storbritannien har straffats för sina brott, inte ens lagförts. Jag hör inga upprörda röster från våra politiker och massmediafolk, inga staccatoröster om “storskalig” invasion, tusentals folkrättsbrott, etc. Bara denna enda man som intervjuas, och man får vara glad för det.
  Litet senare under dagen rapporter från Serbien. De elaka serberna protesterar mot att Kosovo till slut ska ges ett internationell erkännande som suverän stat. Ingenting om nur NATO, just det vårt efterlängtade NATO, bombade sönder Serbien för att riva loss den serbiska provinsen Kosovo (och där lämna plats för en av USA:s största baser). Ett folkrättsbrott. Av samma slag som när Ryssland annekterat ukrainska områden. Med den stora skillnaden att vi i det ena fallet hyllar folkrättsbrottet och springer benen av oss för att ansluta oss till förövaren – och det andra utfärdar “storskaliga” sanktioner.
  Och nu, det blev också klart idag, ska Putin dras inför domstolen i Haag. En arresteringsorder har utfärdats för hans krigsbrott i Ukraina.
  Borde inte Bush och Obama och Trump och Biden ha suttit där för länge sedan? Så kunde ju haft sina toppmöten där och låtit oss andra var ifred.
  Det hela är ett enda stort jävla apspel där våra politiker- och mediafnask samarbetar för att dra ner oss så mycket de kan i skiten. Krig så länge som möjligt och så många döda och så många flyktingar som det bara går, det är deras paroll. Fortsatt gärna mot kärnvapenkriget.
  Håna istället dem som kräver ett eldupphör och fredsförhandlingar. 1914 års socialdemokrater av Aftonbladets och Peter Kadhammars typ kräver fler soldater och mera krig och de är därför beredda, som 1914 års män, att skicka ut ännu fler arbetare till slakt. De begriper inte det här krigets natur utan inbillar sig att det är samma sak som Indokinakrigen. Vilket det inte är och därför: Inte en man! Inte ett enda gevär! till detta krig. Fred och bröd! Ryssland, USA, EU och Sverige ut ur Ukraina!
Fler dagboksanteckningar!


Vid sidan av vägen.
Mitt 2021 i text & bild.

Anderssvedja - en by i Roslagen.

Bilder från facket -- och fler böcker!