Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


Bilder från Roslagen. Något av det mest svenska av allt svenskt: Kalhygget. Och kanske ett älgtorn också. 2013-03-14.
  Ännu en underbar vårvinterdag med många minusgrader på morgonen och plus mitt på dagen -- i alla fall i solen. Ett före av Guds nåde för den som tycker om att ge sig rätt ut i skogen med skidorna! Den här gången på hembyns marker.

Fler bilder från den 14 mars!
Bilder från Roslagen: Jakttornet om vintern. 2013-03-11.
... och "Rialavargarna" har sprungit förbi på natten som gick. Just nu verkar de föredra norra delen av reviret, men i natt gjorde de en sväng ner mot Torpet i skogen.

Fler bilder från den 11 mars!
Bilder från jobbet: Fackklubbens årsmöte. 2013-03-09.

Fler bilder & rapport från mötet på Årstaklubbens hemsida!Bilder från Roslagen: Lokatterna har gått nedanför grannens hus. 2013-03-10.
Ännu en fin vårvinterdag för oss som uppskattar vintern och ett bra skidföre. Det hade kommit litet ny pudersnö på efternatten, ovanpå den hårda skaren. Få djur hade hunnit sätta spår i nysnön, men här har två rävar gått tillsammans och passerat de gamla lodjursspåren. Troligen den hona med årsunge som setts flera gånger tidigare i vinter. Mycket ekorrspår i vinter. Inga färrska rovdjursspår idag, förutom rävarna. Inte ens en mård!

Den gamla vedboden.

Längs diket som rinner ner mot havet, hade en bäver varit ute och gnagt på en stor asp, mitt i vintern!

På sjön intill hade havsörnen landat och för säkerhets skull gått en sträcka på isen fram mot resterna efter ett kadaver i vasskanten. Ingenting fanns längre kvar av djuret (äg?) och det var inte så konstigt med tanke på hur nertrampat det var på platsen.Bilder från Voss: Kalhygget. 2013-03-04.
  I tre dagar har jag haft det här kalhygget på näthinnan. En dag när jag blir riktigt rik och får riktigt gott om tid ska jag göra en resa ända dit upp och sedan komma hem och berätta för mina globetrottande vänner vad jag har sett. De kommer att häpna!

Bilder från Voss: Danglo.

Bilder från Vos: 1-årskalaset.Bilder från Roslagen: Åsättrafladen om vintern. 2013-02-24.
Bröt mig ut från varghägnet idag och tog en lång skidtur på isen mellan Ljusterö och Edööarna; underbart!Bilder från Stockholm: Sista chansen att se Schjerfbeck på Waldemarsudde. (2013-02-23)
"Konvalj i blått glas".

"Kvinna med barn", en tidig målning från 1887.

... ovetande om Sherfbjecks målning tog jag en liknande bild på yngsta barnbarnet -- kanske blir man stämd för upphovsrättsintrång nu?!Bilder från Roslagen: Lokatten har återigen passerat i närheten av Torpet i skogen.
Vildmarken tar över kulturbygden: Det första vi hör när vi stiger ur bilen är två korpar som flyger över. Och vid åkern bakom nästa vägkrök satt en lappuggla häromdagen till fågelskådarnas stora glädje. Och vid ett av hyggena bortanför nästa sjö höll en slaguggla till i flera dagar! Idag gick vargarna antagligen i en mera nordlig bana, men lodjuret fortsätter sin evighetsvandring. 2013-02-17.

Varg och skidor ocn andra bilder från idag!Bilder från facket: Livliga diskussionern i årsmötespausen. 2013-02-16.

Fler bilder och referat från årsmötet!Bilder från Roslagen: Resenären. 2013-02-09.
  Släktingar, vänner, arbetskamrater far och flyger, till Argentina, Oman, Mallorca, USA, Gran Canaria, Patagonien, ja några var ända borta i Karibien -- själv reste jag till södra Vallentuna och studerade en golfboll på Storsjöns is.Bilder från Roslagen: Det gamla skidspåret. 2013-02-03.
Varg och skidor ocn andra bilder från idag!Bilder från Roslagen: ... å så ännu en dag på de spännande isarna och i skogen mellan sjöarna! 2013-02-02.
Fler vinter- och spårbilder från idag!
Knitting House är aktuell igen, ställs ut på Arkitekturmuseet. 2013-01-30
Jag gjorde ett bildreportage från vernissagen på Husby konsthall oktober 2010
Bilder frn klotterplanket: Musse Pigg vid Järnafjärden. 2013-10-27.
Skogsturerna är fyllda av överraskningar! Sist kom jag på en lodjurslöpa och idag gick jag på två övergivna betongkasuner från andra världskriget (?) som har piggats upp med både ut- och invändiga muralmålningar.


Bilder från Roslagen: Den vackra tallen på Bomans udde. 2013-01-22.
 Inga vargar idag men väl en lodjurslöpa!

Fler bilder från idag!


Bilder från Roslagen: Skida med vargar. Igen! 2013-01-19.
  Ännu en gång följer vi "våra" vargar i spåren på sjöarna runt Torpet i skogen. Här i sällskap med en räv!

Fler bilder från idag!


Bilder från Roslagen: Vilken skiddag!
26 grader kallt när vi lämnade bilen och minus sjutton när vi kommer tillbaka -- men vad gör det när man har så mycket spännande spårning framför sig och många timmars skidåkning på de vackra sjöarna. Och, som sagt, Isarna kan de inte ta ifrån oss: www.janahman.se/signera4.htm#isarna! 2013-01-19
Bilder från morgonpromenaden: 15 grader kallt och regnbåge över Kottlasjön! 2013-01-18


Kölddimma över Kottlasjön och Skärsätra.


Farleden vid Breviks brygga.

Bilder från Roslagen: Skida med vargar. 2013-01-14.
  Här har jag åkt mellan vargarna tvärs över sjön vid Torpet i skogen. Spåren satta natten till igår eller idag -- såvida de inte gjorts på ljusan dag. Den här gången var det nämligen en helt annan fart på dem än den 12:e, det verkade som att de var rejält skrämda av någonting.

Fler bilder från idag!


Bilder från Stockholm: Sommar i Botaniska trädgården. Fikonets första blad har spruckit ut. 2013-01-13
Bilder från Stockholm: Vinter i Botaniska trädgården. 2013-01-13
Bilder från Roslagen: Vargarna har gått längs stranden på sjön vid Torpet i skogen. 2013-01-12

Fler spårbilder från idag!

Okända platser 9: Exermanshygget. 2013-01-09


Torpet självt, rätt ensamt numera gömt bland granplanteringarna och alla nedfallna träd.Helene Schjerfbeck: Syskon. Trängdes med många, många andra stockholmare på Waldemarsudde för att se den stora Schjerfbeck-utställningen. Det var det värt! Dessutom Lars Jonsson, som en bonus. 2013-01-04.
Gråa dagar. Men i morse äntligen ett par minusgrader och litet ljusare ... sen började det regna igen. Besök på Thielska med Zorn och Araki, den sistnämnda en större och (ännu) råare utställning på Kulturhuset för fem år sedan. Munchs "Åker i snö" värmde och gav hopp om marsvår! Och snart kommer en stor utställning med Munch på Thielska -- den ser vi fram emot. 2013-01-03

Bilder från Roslagen: Vätö kyrka den 30 januari 2012.
En svinkall vind från sundet, men lika vackert för det! 2012-12-30En bild från igår: Vi mötte en ryttare i skidspåret. Och idag snöar det här i innerskärgården. Igen. 2012-12-25

Årets tomteluvemode. God jul på er fb-vänner! 2012-12-24

Bilder från i eftermiddags: Mera snö! 2012-12-15


Bilder från Stockholm: Ett stämningsfullt luciafirande i Hjorthagens kyrka. 2012-12-13.


Annars är det mest så här man ser världen nu förtiden: genom sin Iphone!

Fortsättning...