Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


Okända platser, del 2: Vändplanen på skogsbilvägen norr om Fastarby, Össebygarns s:n.
-- Nej, snön låg kvar på skogsbilvägarna, den hade inte smält bort som jag trodde. Bra spårsnö som skvallrade om vildsvin (en sugga med fyra små kultingar, men också andra djur), älg, rådjur (färre än för några år sedan, men fler än jag väntat mig), ...mård ( två olika individer), ekorre (flera), tjäder (en hade gått en bit på vägen), hare (en enda!), räv (inte så många de heller), grävling (två individer hade varit ute och luftat sig!). Men ingen varg. Och inte heller lodjur.

En Roslagsbild från igår: Lillsjön.
-- Då var det is på småsjöarna och utmärkt skidföre på skogsbilvägarna - idag regnar det bort. Snön i alla fall, isen ligger väl kvar några dagar.

Facktuellts novembernummer kom ut, trots datastrul. För er som inte har fått den i postlådan så finns en del artiklar utlagda på webben: HÄR!
2010-11-12.
Bilder från morgonpromenaden: En kall och frostig morgon i Stockholm. Härligt!
2010-11-08.

Allhelgonadagens skymning intas som brukligt på kyrkogården vid en av alla dessa underbart vackra småkyrkor som bönderna och fattigfolket en gång byggde åt oss. Den här gången blev det Råby Rönö i Sörmland, där några av sambons släktingar på morssidan ligger begravda.
2010-11-06.

Bilder från Sörmland: Armar utåt sträck!
2010-11-06.

Kärvt i löneförhandlingarna, både i svenska och finska Posten. Länkar från Årstaklubbens hemsida.
Bilden: Per Backman från SEKO Postens förhandlingsdelegation informerar vid Årstaklubbens konferens den 28 oktober -- läget var litet gladare då!
2010-11-05.

Bonusbild från Sörmland: Årets sista maskros.

Bilder från pitchbanan: Vadsjön.
2010-11-05.

...och efter dovhjortskonserten bläddrar jag länge i en bok som jag köpte på bokmässan: Maria Westerbergs "Vildhjärta" , med bilder av hennes skulpturer i trä. Så underbara!

Bilder från Sörmland: Fågelholken vid Öster Malma. -- Och på kvällen dovhjortens brölande i mörkret. Det är brunsttid för dem nu, så olikt de andra hjortdjuren.
2011-11-04.

Bilder från morgonpromenaden: Den vackra aspen.
2010-11-02.

Bilder från morgonpromenaden: Peka finger.
2010-11-01.

Bilder från söndagspromenaden: Pinnen.
2010-10-31.

Bilder från Finland: Pasilaterminalen i Helsingfors.
Avtalsrörelsen i finska Posten går kärvt. Postfacket har utlyst en övertidsblockad och i natt strejkade personalen vid terminalerna i Helsingfors och Kuopio. Länkar via Årstaklubbens hemsida.

Bilder från Roslagen: Den gula veckan går mot sitt slut.
I bokskogen vid Östanå har den redan gått mot brunrött.
2010-10-29.

Onsdagsbilden: Juvelen i den postala kronan.
Nej, detta är inte Rosersberg, utan Tomteboda i Solna. En stor postterminal placerad på järnvägen. Som redan finns, färdigbyggd sedan 1984. Det är bara det att Postens chefer skäms för den, de vill inte ha med den att göra. Den är för vacker och den ligger för bra till, och centralt. De längtar sig bort till de fyrkantiga lådorna i Rosersberg! Men själva kommer de förstås att sitta kvar i de fina husen inne i stan. Notera också att de plockat bort postskylten på taket!
2010-10-27.

Fler bilder från förhandsvisningen av Rosersbergsterminalen HÄR!
2010-10-26.

Bilder från Posten: Premiärvisning av nya Rosersbergsterminalen. Arkitekten var på plats och visade upp sin modell av den nya byggnaden. SEKO Årstas utsända fick de första bilderna!
2010-10-25.

Fler bilder HÄR!

Bilder från i förrgår: Super Wok.
Idag har det sista av snön regnat bort och ordningen är återställd: samma gamla vanliga blöta höst! Eller kan man hoppas på en kall och torr november?!
2010-10-25.

Bilder från Roslagen: Det sista björklövet. -- Båten uppdragen, innanfönstren isatta, nu hoppas vi på kyla. Innan grisarna hinner böka upp allting, den första spårsnön avslöjade en skrämmande hög aktivitet runt torpet!
2010-10-23.

FacktuelltExtra om Rosersberg lämnat till tryck. Distribueras tisdag.
2010-10-22.

Man blir så barnsligt glad åt den första snön!
2010-10-22.

Bilder från morgonpromenaden: Rött och blått.
2010-10-22.

Oktoberbilden: En fräckis i älgskogen.
Emellanåt förde vindbyarna en obehaglig lukt med sig in i älgpasset, ungefär som från den där älgen som för många år sedan låg och blev slut i skogen efter att ha blivit påkörd. Vi upptäckte den genom stanken när vi var på väg till älgpasset en tidig morgon. Nu var det inte så illa den här gången - istället växte ett par svampar några meter bakom passet; jag såg dem när det ljusnat. Det var de som luktade. Liksvamp kallas den, ett träffande namn. På latin heter den Phallus impudicus, också det ett beskrivande namn; impudicus betyder oblyg!
2010-10-14.

Hittade en nyutgiven bok av Sven Rosendahl på bokmässan: Dagar vid Fryken. Naturbetraktelser från Värmland några år under kriget, från en tid när ett rådjur var en ovanlighet. Roligt att läsa en författare som lagt märke till brakveden och kärrviolen. Och, liksom vi, noterat att makaonfjärilen gillar syrenblommorna.
2010-10-13.

Äldre inlägg