Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


En bild ur arkivet: Vinternäckrosen.
För två år sedan såg det ut så här på det nya året: glansis på insjön. I år är det än så länge en halv meter snö och stöp på isen -- varken skridsko- eller skidföre!
2011-01-08.

Snöstorm över Stockholm. Igen! Kejsarens Terrakottakavalleri rider fram i bergrummen under Östasiatiska. Bara män förstås. Minns Marian Heyerdahls kvinnliga terrakottaarmé som marscherade på Edsvikens konsthall hösten 2009. Bilder HÄR!
2011-01-06.

En bild från i eftermiddag: Mandelträdet blommar i Bergianska trädgården...
2011-01-02....och korkeken bär frukt!...


...liksom grapefruktens ena anmoder pompelmus (apelsinen är den andra) ...


...och bananen både blommar ochg bär frukt samtidigt.

En bild från i morse: Kajan.
2011-01-02.

Bilder från nyårsnatten: Lunch.
2011-01-01.

Bilder från bruttonationalprodukten: Skogen.
  Bilden är tagen i en granplantering nära Roslagstorpet. Det finns en skönhet även i dessa granåkrar, trots deras räta linjer och enformighet: de är ofta grafiskt vackra och, som här, med en fin röd ton i stammarna; förstärkt i fotot. Om inte annat kan man följa min uppmaning till sambon, när hon förtvivlar över alla gamla åkerlappar som det stora godset planterar igen: Tänk litet på bruttonationalprodukten också!
  Vargarna höll till i området, men idag såg vi inga spår efter dem. De lär ha varit vid Storsjön häromdagen. Inte heller några lodjursspår idag. Däremot gott om mård i vinter, mer än de senaste åren. Spår kors och tvärs över vägen ända från bommen och ner till torpet. Troligen minst tre olika exemplar på dessa tre kilometer. Tyvärr också grisspår - en stor rackare hade bökat undan snön och förstört grässvålen i min slåtteräng.
2010-12-30.


Vargspåren.
Mer om vargarna HÄR!


Mårdens slingriga väg genom skogen.
En bild från idag: Jackson Pollock? Nej, golvet i barnens verkstad på Moderna Museet! Vackert!
2010-12-29.

En bild från i julas: Sambons och äldsta barnbarnets pepparkakshus.
2010-12-28.

Bilder från Roslagen: Skogen tredjedag jul.
Ljusare än så här blev det inte idag! Hade räknat med spårsnö, men väderutsikterna har stämt dåligt den här helgen. Snöade på efternatten och fortsatte långt in på dagen och eventuella spår snöade igen på en halvtimme. Vargarna hade dragit sig söderut in i vårt område, men vi... mötte dem inte!

Bilder från julgranen: Rialavargen. God Jul!
2010-12-24.

Bilder från julgranen: Rialavargen. God jul!

En bild från igår: Vit jul. 21 grader minus mitt på dagen. Och skinande sol!
2010-12-23.


...i vägkanten hade ett blodigt drama utspelat sig. Inga spår på marken till eller från brottsplatsen. En hök eller uggla hade ätit upp en fågel med gråsvarta vingpennor med stora vita fläckar ...... så här ser de ut. Större hackspett?


Väl framme vid torpet var det bara -6 grader inomhus, trots att huset stått oeldat. Timmerhusen är fantastiska! De blå flaskorna lyste så vackert mot de rimfrostiga fönstren.

Bilder från morgonpromenaden: Fotografen.
2010-12-21.

En bild från igår kväll: favvisstolpen med älsklingsviadukten i bakgrunden.
Fortsatt snöande i Stockholm. Det blir en helvetesdag för brevbärarna idag med massor av post och besvärligt väder. Det sistnämnda skapar dock problem av fr.a. två -- politiska -- skäl: 1. Mina älskade Lexusgrannar här på Lidingö vill inte betala för snöröjni...ngen utan behålla pengarna själva och 2. postdirektörerna och de styrande EU-vännerna har kommit på att brevbärarna ska dela ut posten i mörkret på eftermiddagarna numera. På med pannlamporna!
2010-12-20.

Underbara snöoväder! Som i gamla tider när man tog Silverpilen och körde Andersvedja - Norrtälje tor med släpande fötter för att hålla rätt kurs genom snödrivorna! Idag en enklare resa på skidor från garaget längs Banvägen och sen tvärs över gärdena till Långängens gård för sen lunch/tidig middag.
2010-12-19.

We support WikiLeaks!

Bilder från ett snöigt Roslagen: Össebygarns k:a
2010-12-18.

Puh...nu är Facktuellts julnummer skickat till tryck! Mycket - men inte allt - finns att läsa HÄR!.
2010-12-16.

Bilder från morgonpromenaden: Kompressorlyftet.
2010-12-16.

Inte många, men naggande goda! Och budskapet till riksdagen var tydligt!
2010-12-14.

Luciamorgon!
2010-12-13.

En bild från häromdagen: Telefonledningen.
2010-12-11.

En bild för finsmakare: Två vargar har gått längs skogsbilvägen ner till torpet.
  De hade kommit norrifrån och antagligen korsat landsvägen mellan Fastarby och Dalsättra, gått över Hersen (eller hoppat över diket?) och upp på vägen mot Hersby. De kom ut på vägen ovanför Hersbybron och följde sedan vägen till svackan före Hersby. Där vek de av in i granplanteringen och gick inne i den längs den stig som finns där -- om man känner till den! -- bort mot Lillbåtsängen. vek dock av innan dess och gick antagligen bort mot Överbyn. Släppte spåret där.
  Som regel gick de i varandras spår, men emmellanåt -- som på bilden -- särade de på sig en kort sträcka. Spårstorleken skiljde sig åt ungefär som mellan hannen och honans spår när de passerade i våras. Men var hade de parkerat ungarna?! Finns det vargdagis? 2010-12-08.

Bilder från Roslagen: Enebacken.
2010-12-07.

Bilder från förr: Svenska Postförbundet, Avdelning 1.
Nu finns det läsning för kalenderbitarna ... och oss avtalstokiga: Villkorsavtalet och Lathunden är upprättade på Årstaklubbens hemsida
2010-12-03.

Bilder från morgonpromenaden: Trädet vid havet.
2010-12-02.

Bilder från pitchbanan: Vinter över Brollsta.
Närmare 20 grader minus på morgonen. Två lodjur hade passerat i den sydöstra delen, satt fart på rådjur och harar och korsat vildsvinsslöpan. Underbara vinter med spårsnö så att vi blinda människor kan se facit över nattens händelser på golfbanan!
2010-12-01.

En bild från ikväll: Missa inget.
Fler bilder från den 30 november!
2010-11-30.

Bilder från Roslagen: Vinterdag vid torpet.
Den 29 november! Ett par dm snö, utmärkt skidföre på skogsbilvägen, nästan tio grader kallt -- och det hade varit nere i -17,2 grader en natt!
2010-11-29.

Först en rejäl skidtur och sen ett ExtraFacktuellt om avtalet! Tidningen finns HÄR! . Snön kommer i morgon!
2010-11-29.

Bilder från eftermiddagspromenaden: Snöskottaren.
2010-11-28.

En senkommen bild från morgonpromenaden: Bäverns nattbestyr.
Nog sjutton hade den varit ute i busvädret och bättrat på kojan!

Mycket avtal just nu. En första längre beskrivande och kommenterande artikel om nya avtalet finns att läsa på SEKO Årstas hemsida.
2010-10-25.

En fackföreningsmans måndag: Snabbkoll om det hänt något i avtalsrörelsen. Fortfarande tyst.
Möte om Rosersbergsterminalen. Ett av de oändligt många möten som kantar ett projekt av den här typen. Till vilken nytta, måste man fråga sig i det här fallet! Skriver på förmiddagen en rapport från SEKO Postens möte i förra veckan. När frågan om Rosersberg togs upp (av undertecknad) blev det knäpp tyst i salongen. En märklig upplevelse. De ansvariga duckade, men en dag får de stå till svars.
2010-11-22.

En bild från häromdagen: Homage till Torsten Andersson.
-- Det finns inget dåligt fotoväder, bara brist på fantasi. Men idag var det på gränsen så kamerna fick stanna hemma ... grått, blött, råkallt ... men lika mycket folk på stan för det ... men inte i det lilla fina Fotografins Hus på Skeppsholmen, där gick vi ensamma omkring och tittade på Josef Schultz landskapsbilder.
2010-11-22.

Bilder från morgonpromenaden: Bävern was here!
2010-11-17.

Äldre inlägg