Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inlägg


En bild från igår: Klubban i bordet och ännu ett årsmöte kan börja.
Rapport med bilder på Årstaklubbens hemsida
2011-02-24.

Bilder från morgonpromenaden: Skärgårdsliv i minus 20.
2011-02-24.

Äntligen börjar det röra på sig i USA! Visst är det som händer i Nordafrika och Västasien viktigt -- men kanske är det som nu utspelar sig i Wisconsin av än större betydelse. Erövringskrigen och omregleringspolitiken kostar och självklart är det vanligt folk som ska betala -- även på hemmaplan. I Wisconsin protesterar man och naturligtvis är postisarna med! Länkt till APWU:s uttalande och en härlig videosnutt att glädjas åt och länkt till AFL/CIO:s kampanjsida.
2011-02-23.

Puh...men nu är tidningen klar och har gått iväg till tryckeriet. Mycket finns att läsa på Årstaklubbens hemsida!
2011-02-21.

En bild från idag: Den lilla vassruggen.
På besök i Varglandet. -24,9 grader i natt som var, men nu börjar solen ta: bara -11 mitt på dagen, och takdropp! Korsade en lodjurslöpa på vägen ner till torpet och på hemvägen de två vargarnas spår.
2011-02-19.


Den här gången slingrade sig vargspåret över sjön så att man nästan kunde tro att det var en jätteräv som varit ute och promenerat ...


... och de hade innan dess krupit fram ur granplanteringen som om de vore grisar ...


... och sökt sig upp i bergen på ett sätt som snarare påminner om lons beteende ...


... men till slut är min bedömning att det trots allt är det gamla vanliga vargparet ...


... men 100-procentigt säker kan man ju aldrig vara när det gäller varg så länge man inte har sett djuret-- det KAN vara en hund också!

En bild från häromdagen: Kabel.
Det är så här det börjar bli i Sverige nu: någon har lämnat en kraftig elkabel tvärs över gatan och satt upp en plywoodskiva som varning. Charmigt - men kanske litet farligt. Ungefär som snöröjningen i Stockholm som har brutit samman efter det senaste snöfallet. Varför? Därför att högergängen som styr kommunerna vill ha pengarna själva, till sina flotta villor och annan lyxkonsumtion. Egentligen är de små mubarakar hela gänget.
2011-02-15.


En bild till från samma morgon: Gräsänderna.

En bild från igår: Rösträknarna.
Årsmötessäsongen har börjat och Natten var först ut. Rapport med bilder på Årstaklubbens hemsida!
2011-02-13.

En bild från idag: Skidbacken.
2011-02-12.

Bilder från köket: Amaryllisen.
Hade önskat mig litet bättre spårsnö, men nu blev det väl mycket!
2011-02-11.

En bild på väg från jobbet: Enskede gård.
2011-02-10.

En bild från igår: Solen!
2011-02-09.

Bilder från morgonpromenaden: Måsarna.
En grå, disig, slaskig morgon i innerskärgården.
2011-02-08.

Bilder från Roslagen: En strimma ljus.
En fantastisk skiddag i varglandet, med bättre spårsnö än vi hade väntat oss. Igår såg vi dem uppstoppade på Riksmuseet, i natt -- eller möjligen i går natt -- hade de sprungit livs levande längs sjön. Fler bilder kommer på hemsidan!
2011-02-06.Inget besök i Varglandet idag, spårsnön saknas. Istället vargspaning på Naturhistoriska. Här i mystappningen. Men barnbarnen var inte så imponerade av vargarna, de tyckte fisketrålaren -- i fantasin snabbt förvandlad till piratskepp -- var mer spännande!
2011-02-05.

Bilder från pitchbanan: Askrikefjärden.
2011-02-02.

Okänd plats 3: Myrans holme.
Ön i den lilla Roslagssjön tillhör en liten gård som ligger en bra bit från sjön. Huset användes som fiskestuga av den siste permanentboende, en bit in på 70-talet. I min barndom var ön på 50- och 60-talen varje år den 7 augusti - första kräftfiskekvällen - skådeplats för ett våldsamt firande; beskriven i min berättelse
Fyra kräftor. Det var mycket folk och många eldar och ficklampor och hög feststämning runt hela sjön; men extra mycket på den här lilla holmen! Numera är det inte många som besöker den, allra minst under kräftsäsongen -- kräftorna försvann från sjön på 80-talet. Men några är vi som går förbi ibland om vintrarna ......och klottrarna, de har minsann hittat ända hit!
På besök i Varglandet, och se: två vargar hade gått längs stranden förbi vår bastu igår kväll! Fler bilder HÄR!
2011-01-30.

Dagens tips.
Det visas trots allt en del sevärda filmer, t.o.m. på SF-biografen här ute på Lidingö. Jag skrev tidigare om den drygt tio år gamla Marie Line, som skildrar några varuhusstäderskors liv i Le Pens Frankrike. Nu visas Winters bone, en film från USA:s vita hemmafront, kanske man kan säga. Där jobben och pengarna och hoppet ha...r tagit slut, därför att miljardärerna ska ha ännu mer, inte minst till sina mördande krig runt om i världen -- så att de kan bli ännu rikare. Men också här finns det en 17-årig tjej som kämpar för att hålla sig upprätt. Därför finns det hopp, även om det är litet svagt just nu! Filmens hemsida..
2011-01-28.

Mobbing har varit på tapeten idag i massmedia. Mårten Medbo gestaltar det så bra i sina skulpturer. Kan ses just nu i Skövde konsthall.
2011-01-28.

Bilder från Skövde: Krokben.
Hårda minnen från barnaårens skolgårdar i Mårten Medbos (www.medbo.com) skulpturer, Schoolyard Monkeys. Kan ses just nu i Skövde konsthall. Passa också på att se Frida Fjellmans hundar i glas och porslin.

Dagens bild: Bjurums k:a, Vg.
Vi nåddes av budet på väg ut till Varglandet. Det blev en förkortad skidtur med underbart före och spårsnö och äntligen gick det att åka på sjöarna.
Grisarna hade förstört ännu mer runt torpet.
Inga vargar idag, men de hade setts vid granntorpet förra helgen. Sedan till sjukhemmet för ett sista farväl. Han sov så gott och jag ville inte störa honom med att säga något om vargarna. Han tyckte inte om dem. Nej, han hatade dem, det satt i bonderyggmärgen!
Han var vacker där han låg, och så ska jag minnas honom!
2011-01-22.

Bilder från morgonpromenaden: Silja Line.
2011-01-21.

Sista etappen i EU:s omreglering av postmarknaden ... och andra internationella postala nyheter
2011-01-19.

Plockade fram en video som blivit liggande...en fransk film från 2000 som visades i svensk TV för ett par år sedan: Marie-Line . En stark gestaltning av kvinnors, städerskors och mer eller mindre illegala invandrares liv i Le Pens Frankrike.
2011-01-17.

Bilder från Roslagen: Hundspannet.
Besök i varglandet, men inga vargar idag. Bara mård, ekorre, räv och två harar. Och gamla spå efter två älgar. Vargjakten pågår för fullt, men Rialavargarna går fria. De hade visst varit nere hos oss i veckan, och kanske stämmer det: de två sista rådjuren ute på Ön var borta. Eller också höll de sig gömda idag!
2011-01-15.

1-1. Så kan man kommentera gårdagen. Ett bra sammanträde och ett riktigt skitmöte där okvädingsorden och dumheterna haglade. Handlade om Rosersbergsterminalen, förstås. Kanske något gott i det trots allt: påminner om det sena 60- och 70-talet. Motsättningarna blir tydligare igen, och kampen hårdnar. Facket ska vara en kamporganisation för att bekämpa arbetsgivaren, och inte tvärtom!
2011-01-15.

Bilder från morgonpromenaden: Gräsänderna.
2011-01-12.

Bilder från morgonpromenaden: Varning för svag is.
Bättre väder än förutspått i Stockholm innerskärgård idag: några grader plus, t.o.m litet sol, nötväckan pyh:ade när vi gick nerför allén.
2011-01-09.

Äldre inlägg