Dagboken

En bild och några ord, som regel hämtade från Facebook, men ibland utvidgade.
Nyare inläggBilder från Nationalmuseum: Lucas Cranach d.ä.: Kristi begråtande. 2012-05-12.
Vårsäsongens sista konstvisning med fackklubben. Utställningstiteln, Passioner, kanske litet krystad, men många intressanta konstverk. Bland andra denna Cranach: Begråtande?!


Blev så förtjust i Cranach att jag inte kunde låta bli att gå in i ett av rummen intill, där det hänger ett par Cranach i den permanenta utställningen. Betalningen eller Det omaka paret, heter den här.


... och den här: Jesus utspisar folket med fem bröd och två fiskar.


Bilder från morgonpromenaden: Poppelhängena. 2012-05-11.


Bilder från morgonpromenaden: Handsken. 2012-05-10

Bilder från Sörmland: Missnöje.
  På konstrunda i den vackra Tisnarenbygden på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Någon har ledsnat på det dåliga vägunderhållet -- inte så konstigt med tanke på att alla pengar går till motorvägar och tunnlar runt Stockholm.
  Besök hos bland andra "konceptfotografen", om man får säga så, Carl-Eric Ström utanför Hävla och konstnärerna Eva Broms och Åke Arph i Skedevi skola 2012-05-06.


Kvällen innan snabbesök på Stället med utsikten som man aldrig kan se sig mätt på. Pingstliljorna stod i blomning med den berömda utsikten i bakgrunden.


Bilder från 1:a maj: Ta från de rika och ge till oss unga.
  Rekordmycket fok i vänsterns tåg, 10.000. Undrar över om det beror på det fina vädret, Jonas Sjöstedt som huvutalare eller är det så att folk helt enkelt börjar bli f-de och kräver förändring?! 2012-05-01.

Fler bilder!

Bilder från Roslagen: Vätterosen blommar i hässlet vid Torpet i skogen.
Vårbruket i full gång, med musik under arbetet: nötväcka, taltrast, gärdsmyg, en ilsken blåmes, grönsiskor...på kvällen föser en trana undan sångsvanen som krupit upp på gungflyet! 2012-04-29.

Bilder från Roslagen: En eftersläntrande padda på väg till Lillsjön för att leka ... eller är det förtruppen?! 2012-04-23.

Fler paddbilder

Bilder från Roslagen: Eklövet hjälper till att töa bort snön. 2012-04-15.
Jag lovar att detta ska bli den sista snöbilden för i vår! Snön som kom igår låg kvar till idag och det första som möter oss en bit in på vägen till Torpet i skogen är lodjurets spår. Ett litet djur har korsat vägen och fortsatt in i skogen på andra sidan.
Den tunga blötsnön hade orsakat stora skador på skogen -- i alla fall i de svaga granplanteringarna där massor av toppar låg avbrutna.

Bilder av dagens lodjursspår

Bilder från Lidingö: Börjar. 2012-04-14.
  Den 14 april! Lyssnar på dagens Naturmorgon från Hornborgasjön: ett underbart vårväder med sol därnere. När vi var där för en vecka sedan härskade en iskall vind med snö och minusgrader och ett alldeles vitt landskap på påskaftonsmorgonen! Nu har vi det här!Bilder från Sörmland: Aprilväder -- hälften grått och hälften blått. 2012-04-07.
Åter på stället med utsikten som man aldrig kan se sig mätt på -- men just nu sitter sitter bilderna från Falbygden starkare på näthinnan!

Bilder från Västergötland: Snön faller över Hornborga.
På resa i Falbygden. Rekord med tranor -- men också ett rejält snöfall idag. Konstrundan inleddes med underbara bilder av fotografen Jan Grahn, som ställer ut hos Löfvings ateljé. 2012-04-06


Ekornavallen.


Ekornavallen, den mäktigaste av gånggrifterna.När man är i Västergötland kan man passa på att bo en natt i trädhotellet Andrum på Islanna gård, 6,5 meter över marken. En härlig upplevelse!


... från terassen kan man titta upp i ekens krona och se tranflockasrna nudda trädtopparna!

Blixtvisit i Sörmland igår, på stället med utsikten som man inte kan se sig mätt på. Det blev en vacker solnedgång över sjön. 2012-04-04

Bilder från den svenska vardagen: Sparreholms åkeri levererar tegel till en fastighet på Lidingö. De polska byggjobbarna tar emot. 2012-04-02

Bilder från Roslagen: Blåsippstider. 2012-03-31.
Eller "blåsippstricket", som Tranströmer skriver. Hör honom läsa sin egen prosadikt på Youtube. Sök på "blåsippstricket"!

Bilder från Voss: Vagnsvatn. 2012-03-25

Bilder från Stockholm: En spegling kan vara värd en liten omväg. 2012-03-23
Eftermiddagssolen skiner på Sven Harrys mässingsvägg och kastas vidare på grannhusets fasad.

Bilder från Roslagen: Möte på isen. 2012-03-20.
En mård har korsat älgens spår på sjön Hersens is. Det är trots allt bara mars än och i morse låg den lilla snö som kom igår kvar några timmar på isarna och skogsbilvägarna i södra Roslagen. På vägen ner till Torpet i skogen vimlade det av spår på vägen och i sjökanten; när jag gick tillbaka några timmar senare hade all snö smält undan och man var lika blind som vanligt. Så litet man vet!


En bit bort hade hermelinen hoppat omkring under natten eller morgonen idag.

Bilder från Roslagen: Vintergäckens tid. 2012-03-13.

Okända platser 7: Kallkällekurvan. 2012-03-11.

Årsmötesdags. 2012-03-10.

Rapport med många bilder från Årstaklubbens årsmöte den 10 mars 2012.


Bilder från Voss: Barnbarnet. 2012-03-05.

Bilder från Sörmland: De gamla älgspåren. 2012-03-04.
Turnermorgon tills solen skingrade kölddimman över sjön. Sen drog de höga dimmolnen in från havet och skymde solen. Två älgar ute på gärdena i gryningen, och två rådjur. Men inga hjortar den här gången.

Bilder från Sörmland: Det blev en gädda! 2012-03-03
En makalös vårvinterdag med de första sträckande sånglärkorna på morgonen. Och tvärs över en sjön en sparvuggla som tokvisslar!

På plats i Sörmland, på Stället med utsikten som man inte kan se sig mätt på. 2012-03-02.
Gäddsaxarna är betade!
Äldre inlägg